O blogu

LaPetit

O blogu

LaPetit je miesto kde sa delím o to, čo sa varí v našej kuchyni. Rada používam sezónne suroviny z vlastnej záhrady a milujem nakupovať na trhu, ktorý mám za rohom. Rada varím zo „zdravších“ surovín, ako celozrnná múka, vždy máme na stole čerstvú zeleninu a mäso jeme len občas:) Kvalitné a čerstvé suroviny sú pre mňa základ.

O mne

Volám sa Monika, som z Bratislavy a varenie je pre mňa neskutočný relax. Nie je nič lepšie ako prísť z práce, dať si s polovičkou príjemnú večeru a pohár vína. Dúfam, že sa Vám moje kuchynské pokusy budú páčiť a budem rada ak pre vás budem z času na čas aspoň malou inšpiráciou.

Ako používať blog

Používam len čerstvé suroviny, keď píšem olivový olej, mám tým na mysli extra virgin, ak hovorím o čiernom korení, varím samozrejme s čerstvo namletým. Nikdy nepoužívam bujóny ani vegetu. Varím s bezlaktózovými výrobkami, všetko maslo, mlieko, jogurty a iné mliečne výrobky nakupujem v Rakúsku a tak, keď budete používať klasické mliečne výrobky, môže sa stať, že pomer ingrediencií v recepte nebude úplne presný. Prosím myslite na to. Pri varení je občas potrebné použiť intuíciu tak sa jej držte.

Všetky obrázky a recepty, ktoré sú zverejnené na stránke LaPetit.sk sú chránené autorským právom a nie je možné ich použiť bez môjho dovolenia.

V prípade nekomerčného zverejňovania receptov a fotografií Vás prosím o zdieľanie zdroju, teda konkrétneho odkazu na moju stránku.

V prípade komerčného používania obsahu, publikácie, verejnej distribúcie sa prosím informujte o možnosti licencie na monika@lapetit.sk

Všetky práva vyhradené:) Šírenie akékéhokoľvek obsahu podlieha môjmu súhlasu.