Zapekané cestoviny s tuniakom

od

jedlo-787

Do Vianoc je ešte ďaleko, tak mám pre vás ešte jeden recept na každý deň. Pretože nápadov na dobrú večeru nie je nikdy dosť. Zapekané tuniakové cestoviny zahrejú aj nasýtia a pritom sú také jednoduché na prípravu. A stavím sa, že všetky suroviny máte doma. Takže win – win na všetkých stranách.

Tiež sa vám niekedy stáva, že niečo len tak uvaríte a nakoniec si poviete, že mňam, to sa ale podarilo? U mňa to bolo s týmto receptom presne tak. Pri varení som si hovorila, že to bude dobré, ale až keď som si k cestovinám s chuťou sadla a zjedla celý tanier, tak som si musela uznať, že sa nad mieru vydarili.

jedlo-786

A čo budete potrebovať? Na stredne veľkú zapekaciu misku, ktorá podľa mňa vystačí tak pre 6 ľudí si nachystajte:

1 stredne veľkú cibuľu

2 strúčiky cesnaku

1 PL olivového oleja

3 balenia tuniaka Calvo Zero

2 plechovky lupaných paradajok

500 g obľúbených cestovín

150 g mozzarelly na strúhanie

soľ

čierne korenie

za hrsť čerstvej bazalky

2-3 cherry paradajky na ozdobu (môžete vynechať)

 

Na tento recept použite dochutené lúpané paradajky, napríklad bazalkou alebo cesnakom. Omáčka bude o to chutnejšia. A ako cestoviny odporúčamskor malé tvary ako penne, farfalle a pod. Dlhé cestoviny sa tento typ receptu až tak nehodia.

jedlo-768

Postup:

  • Cibuľu nakrájajte na drobno a cesnak na plátky. Najprv na oleji orestujte cibuľu a keď zosklovatie pridajte cesnak. Keď začne voňať, pridajte lúpané paradajky a trochu nasekaných byliniek a nechajte pozvoľna variť tak 10-15 minút.
  • Medzitým si uvarte cestoviny tak maximálne al dente. Ja ich zvyknem variť tak o 1-2 menej ako je napísané na obale.
  • Do omáčky potom pridajte tuniaka, dobre premiešajte, podľa chuti osoľte a okoreňte. 
  • Uvarenú omáčku zmiešajte s cestovinami a polovicu dajte do zapekacej misky. Posypte polovicou syra a pridajte zvyšné cestoviny. Tie ešte posypte syrom,pridajte na mesiačiky nakrájané cherry paradajky a dajte piecť fo vyhriatej rúry na 185 stupňov na cca 20 minút.
  • Cestoviny potom ešte dozdobte čerstvými bylinkami a môžete ihneď podávať. Najlepšie sú totiž ešte horúce.

tuna-pasta-bake

Dúfam, že recept sa vám páči, a radi si ho doma vyskúšate. Dajte mi vedieť.

 

Komentáre

Prosím, vyplňte povinné údaje *

Komentár *