Jahodový džem so škoricou

od

strawberry jam

Jahodový džem bol asi úplne prvý, ktorý som kedy uvarila. A od vtedy sa mi zmenil svet. Domácemu džemu sa totiž nič nevyrovná. Môžem sa rozhodnúť aké jahody chcem použiť, či ich chem rozmixovať, alebo si nechám kúsky alebo oboje. A predovšetkým, presne viem ako bude chutiť. Cukru dám tiež tak akurát a tentokrát som k jahodám pridala aj škoricu. Možno trochu netradičná kombinácia ale džem chutil super!

Recept som pripravila pomocou pektínu od Dr. Oetkera, a tak bol džem navarený za pár minút. Pektín pomáha s hustotou, tak netreba džem veľmi prevárať. V poháriku tak zostane intenzívna jahodová chuť a aj farba dlhšie vydrží. Teda, nám doma skoro nikdy nevydrží:) Kým je zima, všetky poháriky sú fuč:)

strawberries

Na niekoľko pohárikov tohto sladkého džemu so škoricou budete potrebovať:
1 kg jahôd

5 g mletej škorice

500 g kryštálového cukru

10 g pektínu Dr. Oetker
Postup:

  1. Jahody nakrájame na menšie kúsky. ¾ jahôd rozmixujeme a pridáme k nim zvyšok jahôd.
  2. 2 PL cukru rozmiešame s pektínom, pridáme k jahodám a uvedieme do varu. Varíme 5 minút, pridáme škoricu a zbytok cukru.
  3. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme aspoň 5 minút. Horúci džem plníme do vysterilizovaných pohárov.

strawberry jam

Jednoduchí však? A aká je vaša obľúbená kombinácia?

Monika


Komentáre

Prosím, vyplňte povinné údaje *

Komentár *