Tekvicové ravioli plnené špenátom a kuriatkom na zázvore

od

Ani neviem ako som prišla na tento recept ale viem, že som sa v nedeľu ráno zobudila, pozrela na frajera a opýtala som sa ho čo by povedal na to, že vyskúšam tekvicové cestoviny. Kývol a skvelý obed bol o pár hodín na stole:)

Na tekvicové cestoviny potrebujeme:
250 g múky na cestoviny
2 žĺtka
100 g tekvice
Na náplň:
300 g špenátu (mala som mrazený)
1 kuracie stehno
100 g tekvice
2 PL olivového oleja
1/2 PL zázvoru
štipka červenej mletej papriky
2 strúčiky cesnaku
2 PL creme fraiche
soľ, korenie
Cestoviny som podávala s jemnou maslovou omáčkou, na ktorú potrebujeme:
3 PL masla
1 strúčik cesnaku
1 čili papričku
petržlenovú vňať
Keďže cestoviny budú tekvicové, všetku tekvicu (teda 200 g) nakrájame na čo najmenšie kocky a dáme variť nad paru. Čím menšie budú kocky tým rýchlejšie sa tekvica uvarí. Okrem toho časť pôjde aj do plnky, kde musia byť naozaj malé kúsky:) Keď je tekvica uvarená rozdelíme ju na dve časti. Jednu si necháme do plnky a druhú rozmixujeme na pyré. Čím hladšie tým lepšie.
V menšej miske zmiešame  vychladnuté tekvicové pyré so žĺtkami a pomaly pridávame do múky. Radšej pridávajte postupne. Vypracujeme cesto, ktoré musí byť mierne tuhé a nesmie sa lepiť. Ak bude lepkavé nepojde vám vyváľkať. V takom prípadete trochu múky, kým nebudete mať požadovanú konzistenciu. Necháme chvíľu odpočinúť a pustíme sa do plnky. Podrobnejší recept na cestoviny nájdete tu.
V nedeľu na obed som nezohnala čerstvý špenát, lokálna samoška poskytla len mrazený ale poslúžil výborne. Nepoužívajte špenátové pyré, to je príliš riedke:) Na olivovom oleji som rozmrazila špenát, pridáme roztlačený cesnak a necháme prehriať. Na druhej panvici orestujeme na malé kocky pokrájané kuracie mäso spolu so zázvorom a mletou paprikou. Špenát, mäso a zvyšnú tekvicu zmiešame, necháme vychladnúť a celú zmes zjemníme 2 lyžicami creme fraiche. Dosolíme a dokoreníme podľa vlastnej chuti. Mne tá plnka tak chutila, že som ju skoro celú zjedla:) Tak ale bez degustácie sa nedá variť;)
Cesto si rozdelíme na menšie kúsky a preženieme strojom na cestoviny. Prvé ravioli, na hrúbke 4 boli príliš tenké a trhali sa. Odporúčam hrúbku 5, to bolo tak akurát. Keď máme prvé dva pruhy hotové, čajovou lyžičkou naberieme plnku a urobíme kopčeky. Pri kladení plnky na cesto treba dodržať dostatočné odstupy, tak aby z hora aj z dola bol okolo každej plnky dostatok priestoru na vytvorenie štvorčekov.
Aby vrchná časť cesta dobre držala, spodnú jemne potrieme vodou. Opatrne priložíme vrchné cesto, rukami utľapkáme a vytvarujeme ravioli, ktoré vykrojíme nožom alebo tým špeci krájačom, ktorý je na obrázku. Zvyšné kúsky cesta pridáme k zostávajúcemu cestu, trochu spracujeme a použijeme znova:) Pripravené ravioli dáme na mriežku alebo pomúčenú plochu aby sa neprilepili, kým nám zovreje voda.
Čerstvé cestoviny sa varia veľmi krátko, úplne stačia 2 minúty v osolenej vode. Uvarené ravioli prehrejeme v maslovej omáčke, ktorú pripravíme nasledovne. Na panvici ohrejeme maslo, prihodíme na plátky nakrájaný cesnak, chvíľu restujeme, pridáme trochu čili papričky a na záver na jemno posekanú petržlenovú vnať. Odstavíme z ohňa, pridáme ravioli a jemne premiešame. Ihneď podávame.

 

Dobrú chuť!
A skoro som zabudla, ak máte doma parmezán šup sem s ním:)

2 komentáre v Tekvicové ravioli plnené špenátom a kuriatkom na zázvore

  1. Zuzana Nosková
    05/11/2012 at 21:11 (7 rokov ago)

    Monika, perfektné. Ja si zháňam také „vykrajovátko“ na cestoviny, vyzerá to ako „vyrezaná pečiatka“. Cez víkend som sa chystala na tekvicové cannelloni (podľa MArtinky), aj tekvicové ravioli (podľa Teba), tak snáď tento víkend… :)))

    Odpovedať
  2. Monika
    05/11/2012 at 21:24 (7 rokov ago)

    Zuzi tak to vykrajovátko by bola aká pecka:) daj potom vedieť, keď ho niekde objavíš…ako som písala v nedeľu, je s tým kopec práce, aj cesto dalo zabrať kým malo správnu konzistenciu ale chuť tekvice a špenátu je úplne super!

    Odpovedať
    • Zuzana Nosková
      05/11/2012 at 22:39 (7 rokov ago)

      Veruže pecka, Monika:-) Už ho – ich zháňam dlhooo. Dám Ti vedieť. Nedávno som robila tekvicové gnocchi so šalviovým maslom a parmezánom podľa Katky (z hrnček-var!), výborné :)

      Odpovedať

Komentáre

Prosím, vyplňte povinné údaje *

Komentár *