Sviatočný tuniakovo-avokádový šalát

od

jedlo-1062

Tuniak a avokádo sú u nás obľúbená dvojka. Ja mám tuniaka vždy v zásobe pretože sa dá z neho vymyslieť milión receptov. Rýchle cestoviny keď máme chuť na niečo teplé alebo šalát, na chlebíku ako rýchla večera. A keď použijete takéto úžasné tuniakové filety Calvo, pokojne môžete chlebíčky servírovať aj návšteve.

jedlo-1074

Príprava je super rýchla a stačí vám len pár dobrých surovín. Na 2-3 porcie budete potrebovať:

1 balenie tuniakových filiet v olivovom oleji

1/2 stredne veľkej červenej cibule

2 stonky stonkového zeleru

1 PL čerstvého nasekaného kôpru

1 avokádo

šťavu z 1/2 citróna

soľ

čierne korenie

pečivo a čerstvé bylinky na podávanie

jedlo-1066Postup:

  • Zeler aj cibuľu nakrájajte na drobno, dajte do misky a pridajte kôpor. Avokádo rozmačkajte vidličkou, ochuťte ho citrónovou šťavou, soľou a korením, a pridajte k ostatným surovinám. Všetko spolu dobre premiešajte.
  • Nakoniec pridajte aj kúsky tuniaka (časť si nechajte na ozdobu) a premiešajte už len zľahka. Chcete aby kúsky tuniaka bolo vidieť aj cítiť. Nakoniec ochutnajte, a keď tak ešte dochuťte soľou a korením, prípadne aj citrónovou šťavou. Tá sa ľúbi nielen s tuniakom ale pomôže zachovať krásnu zelenú farbu avokáda.
  • Na pečivo natrite hrubú vrstvu šalátu, položte odložené kúsky tuniaka a dozdobte čerstvými bylinkami.

jedlo-1075-2

Jednoduché však? Tuniakový šalát je rýchly, chrumkavý a vďaka avokádu aj krémový. Ja si ho viem predstaviť aj ako jednohubky na Silvestra a určite si ich pridávam na zoznam.

jedlo-1060

Komentáre

Prosím, vyplňte povinné údaje *

Komentár *