Pšenová kaša s kokosom, quinoou & citrusovým ovocím

od

porridgeAko Vianoce? Už ste prejedení koláčov, šalátu či oplátok? Mne trochu chýbajú musím priznať. Tak hádam sa nám niečo újde keď sa vrátime. V Guatemale je viac ako dobre, aj viac ako som asi očakávala, ale chýba mi tu vlasná kuchyňa, možnosť si ľahko a pohodlne urobiť raňajky aké chcem (hoci avokáda som tu pojedla viac ako za cel rok doma) ale nesťažujem sa:) Sú tu najúžasnejšie západy slnka, oceán na moje prekvapenie teplý, a Roman sa učí surfovať. Čo viac si môžem priať, že?

Osobne by som si teraz dala napríklad tieto raňajky:) Ale už som ich vlastne mala, takže teraz si ich môžete užiť aj vy. Určite máte doma kopec exotického ovocia, tak prečo to nevyužiť. Exotické a citrusové ovocie je dobrým zdrojom vitamínu C, ktorý nám prirodzene teraz chýba, keďže už nemáme prístup k toľkej čerstvej zelenine a ovociu, a pochybujem, že doma všetci pijeme šťavu z kyslej kapusty, že?:) Preto rada kombinujem raňajkové kaše s pomarančami, grepom ale aj s marakujou, mangom alebo kiwi.

citrus fruits

Kaša je na prípravu veľmi jednoduchá, mne pomohol môj MioMat, kde stačilo všetko len popridávať a o ostatné sa postarala táto čarovná mašinka. Suroviny sú prispôsobené na varenie v MioMate, preto, ak si chcete kašu uvariť len pre seba, stačí ak vydelíte suroviny.

Na 4 – 6 porcií budete potrebovať:

1 odmerku pšena

1 odmerku quinoi

1 odmerku strúhaného kokosu

1/2 vanilkového struku

1 konzervu kokosového mlieka

vodu

1 pomaranč

3 grepy

2 marakuje

4 – 6 PL medu

 

porridge

Posup:

  1. Pšeno a qinou premyte v studenej vode a dajte do Miomatu.
  2. Prisypte strúhaný kokos, pridajte kokosové mlieko, 3 PL medu a semiačka z vanilkového struku.
  3. Doleje vodou do požadovaného množstva a dajte variť na program Mash/Soup.
  4. Medzitým ako sa varí kaša si pripravte ovocie. Cirusové plody olúpte, nakrájajte na kolieska a zbavte bielych častí.
  5. V panvici zohrejte 2 PL vody a 1 PL medu a kolieska ovocia trochu prehrejte. Vôbec sa nemusia variť, iba trocha zohriať, hlavne ak ste ch vybrali z chladničky.
  6. Uvarenú kašu rozdeľte do tanierov, nazdobte ovocím, teraz pridajte aj marakuju (tú som sa neodvážila zohrievať), a nakoniec ešte prochu polejte medom, a ihneď podávajte.

porridge

Takto v zime teplá kaša krásne zahraje aj zasýti. A čo sa týka ovocia, môžete použiť akékoľvek doma nájdete, viem si predstaviť použiť aj ananás, klasický kokos, či mandarínky. A teraz keď som v krajine kde je papáya, či banán úplne bežné, viem si tú kašu úplne prestaviť aj s nimi. Napríklad banán by som mierne skaramelizovala na panvici. Tu v Guatemale sme ochutmali asi 4 druhy banánov a veľmi mi chutia aj na slaný spôsob:) Takže keď sa vrátim, možno zaexperimentujem aj so alanými kašami.

porridge

Tak dobrú chuť a ešte krásne sviatky!

Monika


Komentáre

Prosím, vyplňte povinné údaje *

Komentár *