Pečené paradajky na tymiáne s hubami a s toastom z domáceho topianmburového celozrnného chleba

od

Jednoduché ale krásne jedlo! Čerstvé paradajky, skvelý chlieb, olivový olej…a 15 minút času.

Všetko pochádza z Miletičky, najlepší lup – topinamburový celozrnný chlieb sme objavili v stánku č. 142, a určite sa tam pre tento výborný chlebík budeme vracať. Okrem pečiva sme ochutnali aj ich klobásu a domov sme si odniesli aj niekoľko vzoriek hľuzovkového prášku a lupienkov. Pre viac info odporúčam stránku výrobcu http://www.indianskezemiaky.com/.

Na toast som použila:

2 hrubšie plátky chleba

za hrsť cherry paradajok

za hrsť malých šampiňónov (aby sa nemuseli dlho piecť)

čerstvý tymián

olivový olej

soľ, korenie

Šampiňóny jemne umyjeme a spolu s rozkrojenými paradajkami, 3 vetvičkami tymiánu a trochou olivového oleja pečieme asi 10 minút. Dĺžka pečenia záleží od veľkosti húb.

Medzitým rozpálime grilovaciu panvicu, plátky chleba pokvapkáme olivovým olejom, dáme na panvicu a opečieme z oboch strán.

Na pripravený toast poukladáme upečené paradajky s hubami, osolíme, okoreníme a pridáme aj pár lístočkov čerstvého tymiánu.


Ak máte radi vajíčka, vyskúšala by som podávať toasty s volským okom z prepeličieho vajíčka.

Dobrú chuť!

2 komentáre v Pečené paradajky na tymiáne s hubami a s toastom z domáceho topianmburového celozrnného chleba

  1. Zuzana Nosková
    22/05/2012 at 04:56 (8 rokov ago)

    Presne tak: jednoduché a krásne. Milujem takéto jedlá. Monika, vyzerá to úžasné a ďakujem za tip na chlieb :-)

    Odpovedať
  2. Tatiana Roller
    22/05/2012 at 15:13 (8 rokov ago)

    ten tip na chlebik a stranku vyrobcu aj mna veru potesil :-) a slinky mi v praci padaju na klavesnicu .-)

    Odpovedať
  3. Monika
    22/05/2012 at 17:19 (8 rokov ago)

    Ďakujem za milé komenty! Cez víkend sa rada hrám a vymýšľam takéto netradičné raňajky:)a po ten chlebík sa vždy keď budem na Miletičke zastavím fakt je super:)

    Odpovedať
  4. Pavlína (Mlsná kočka)
    26/06/2012 at 10:37 (8 rokov ago)

    Tohle mne prostě uchvátilo – fotky jak do časopisu :-) A když si představím tu chuť pečených rajčátek, vůni bylinek a domácí chléb! Je to dokonalá představa neobyčejně obyčejného jídla :-)
    P.

    Odpovedať
  5. Lucia
    26/07/2013 at 11:16 (7 rokov ago)

    Ahoj Monika,
    Chcela by som ta poprosit, ci by si mi mohla upresnit, kde presne sa ten stanok c. 142 nachadza. Minulu sobotu som bludila a hladala a samozrejme nenasla :(
    Dakujem pekne

    Odpovedať

Komentáre

Prosím, vyplňte povinné údaje *

Komentár *