Pasta
od
Na 2 porcie potrebujeme:
200 g múky na cestoviny z tvrdej pšenice
2 vajíčka
1 ČL olivového oleja
štipka soli
Pri ceste na cestoviny platí jednoduché pravidlo: na 100 g múky 1 vajíčko alebo 2 žĺtka. Pri múke by som neexperimentovala a stavila na špeciálnu múku zo semoliny. Dá sa kúpiť napr. v potravinách Pesto&Co.
Do misky dáme múku, vajíčka, olivový olej a podľa mojej vlastnej skúsenosti aj štipku soli. Všetko zmiešame a vypracujeme cesto. Pri tomto pomere surovím je cesto raz dva hotové. A teraz sa začína najväčšia zábava. Sú dve možnosti: Prvá je, že cesto vyváľkame do požadovanej hrúbky, ak by sa lepilo pomúčime ho. Potom cesto jemne zrolujeme ako palacinku, odrežeme okraje a nakrájame asi pol centimetvové kúsky, ktoré ihneď rozrolujeme.

Cesto som zrolovala a opatrne nakrájala aby sa k sebe neprilepilo. Potom už len varíme v osolenej vode asi 2-3 minúty.
Napriek tomu, že som nebola veľkým priaznivcom paradajkových omáčok, naše prvé cestoviny som podávala práve s paradajkami. Na panvici som orestovala cibuľku, pridala mäso z rebierok, ktoré som piekla deň pred tým. Pridala som paradajky z konzervy, podliala trochou vína, osolila, okorenila a chvíľu dusila. Na záver som pridala bazalku. Podávala som s parmezánom a vínkom :)
Dobrú chuť!
Zuzana Nosková
05/11/2012 at 21:08 (8 rokov ago)Juuuj, domáce cestovinky, delikatesná mňamka :-)