Malinová zmrzlina

od

malinova zmrzka

Kto by nemiloval zmrzlinu? Ja by som sa ňou mohla v lete živiť:) Milujem smotanové zmrzliny plné chute ale „našťastie“ sú celkom ťažké a tak som sa snažila nájsť kompromis. Tak aby bola zmrzlina dostatočne krémová ale zároveň bez zdĺhavého varenia smotany a vajíčok. Navyše som chcela aby zmrzlina bola úplne bezlaktózová aby si ju mohol užiť aj manžel:) A z čoho som túto zmrzlinu urobila? Z kokosového mlieka, sójovo-kokosového jogurtu a krásnych čerstvých malín. A že je bez pridaného cukru som už spomínala?

maliny

Na cca 1 l zmrzliny som použila:

500 g sójovo-kokosového jogurtu Alpro (zoženiete napr. v rakúskom Merkure)

400 ml kokosového mlieka light

150 g čerstvých malín

zmrzka

Ak máte odpor k sójovým jogurtom, vedzte, že tento budete milovať. Neviem prečo ale na Slovensku nie je dostať, dokonca nie je ani na rakúskej stránke alpra ale tam ho aspoň zoženiete. Presne v tom Merkure, ktorý som spomínala vyššie. Kokosové mlieko light používam preto, že má rovnakú krémovú konzistenciu ako klasické mlieko ale na 100 ml má len okolo 5 g tuku, to klasické tak 13 g. Vynásobte si to x 4, takže ak pozeráte na váhu, neváhajte. Alebo ak nedokážete zjesť menej ako 2 kopčeky:)

zmrzka

Postup výroby zmrzliny je jednoduchý. Dobre premiešajte jogurt s kokosovým mliekom a maliny roztlačte vidličkou kým nepustia šťavu. Ak vám vadia zrnká, tak môžete maliny prepasírovať, mne osobne nevadia, dokonca si myslím, že sú celkom prospešné.  Rozpučené maliny vmiešajte so kokosového základu a dajte do stroja na zmrzlinu. Ak ho nemáte, dajte zmrzlinu do širšej nádoby a každú hodinku, dve zmrzlinu vyberte z mrazničky a poriadne premiešajte. Bez tohto kroku bude vaša zmrzlina plná kryštálikov. Mne v tejto fáze veľmi pomohol manžel a spolu s ochutnávaním ochotne zmrzlinu miešal:)

Pred podávaním nechajte zmrzku trochu zmäknúť aby sa dala krásne nabrať a je na vás, či ju zjete len tak z misky ale v kornútku.

zmrzka

A čo vy, aká je vaša najobľúbenejšia zmrzlina?


Komentáre

Prosím, vyplňte povinné údaje *

Komentár *