Jogurtová zmrzlina s višňami v Bentianne

od

Je leto a zmrzliny nie je nikdy dosť! Hlavne tej domácej:) Milujem sezónne ovocie a tentokrát som ho skonbinovala s niečím ostrejším:) Bentiannu som prvý krát ochutnala na Gurmán Feste v Bratislave a musím povedať, hneď mi padla do oka. Predstavovala som si totiž nejaký bylinkový likér ako becherovka ale Bentianna je úplne iná:) Ako som sa dozvedela, je to čisto prírodný nápoj, ktorý obsahuje koreň horca žltého, kvalitný med a ručne zbierané bylinky. A práve kvôli jemne medovej chuti mi napadlo skombinovať ju s jednoduchou jogutrovou zmrzlinou.

jogurtová zmrzlina s Bentiannou


Na 4 porcie zmrzliny potrebujeme:

400 g bieleho gréckeho jogurtu (10 % tuku)

4 PL kvalitného medu

Na višne v Bentianne potrebujeme:

120 ml Bentianny

2 PL trstinového cukru

za hrsť odkôstkovaných višní

 

jogurtová zmrzlina s višňami v Bentianne

Bentiannu a cukor povaríme na miernom ohni tak, aby vznikol hustejší sirup a neustále miešame aby sa nepripálil. Alkohol sa po chvíli vyparí ale skvelá chuť zostane. Sirup prelejeme do pohára a necháme vychladnúť. Do sirupu potom naložíme višne a necháme odstáť v chladničke aspoň cez noc. Višne nasiaknu krásnu bylinkovú chuť a aj sirup sa zíde:)

Jogurtová zmrzlina je úplne jednoduchá, len zmiešame jogurt s medom a dáme do zmrzlinovača. Ak zmrzlinovač nemáte, dajte deň vopred akúkoľvek keramickú/porcelánovú misku do mrazničky. Zamiešaný jogurt vylejte do zmrznutej misky a vráťte do mrazničky. Každých dvadsať minút zmrzlinu premiešajte a po cca 2-3 hodinách je hotová. Ja mám najradšej keď je zmrzlina tochu rozpotená, a vždy pred podávaním ju nechám aspoň 10 minút odstáť. Zmrzlinu už len dozdobíme višňami a polejeme sirupom.

jogurtová zmrzlina v Bentianne

Dobrú chuť!


Komentáre

Prosím, vyplňte povinné údaje *

Komentár *