Domáca horúca čokoláda

od

hot chocolate

Horúcu čokoládu som až doteraz nikdy v domácich podmienkach neskúšala. A dobrú horúcu čokoládu som už roky nemala ani v kaviarni. Nieže by žiadne neboli, ale po pár skúsenostiach s kakaom namiesto čokolády som to už veľmi neskúšala. A navyše som viac kavový typ. Ale ako skoro všetky moje recepty, aj tento vznikol impulzívne a vďaka tomu, že som z jednej produkcie prišla nabalená šľahačkovou smotanou. Suroviny, ktorá sa u nás nachádza veľmi zriedkavo ma nakoniec nakopla a pri prvom tohtoročnom snežení som dala domácej horúcej čokoláde šancu.

Čokoládu mám rada hustejšiu, tak som v recepte použila trochu škrobu, vďaka čomu bude čokoláda krásne krémová. A použila som 70 % čokoládu takže sa nemusíte obávať ani príliš sladkého dezertu.

hot chocolate

Na 2 – 3 hrnčeky čokolády budete potrebovať:

500 ml smotany na šľahanie

2 PL kvalitného kakaa

2 PL trstinového cukru

2 celé škorice

1/2 vanilkového struku

2 PL kukuričného škrobu

100 g tmavej čokolády (70%)

Na podávanie môžete použiť šľahačku, trochu strúhanej čokolády alebo čokoľvek čo máte radi. Ja som mala doma zlatý prášok a horúca čokoládu som ním trochu posypala. Len tak pre efekt:)

hot chocolate

Postup:

  1. V hrnci zmiešajte smotanu, kakao, cukor a dobre premiešajte. Časť smotany odlejte do misky a zmiešajte so škrobom a dajte bokom..
  2. Do hnca pridajte vanilkový lusk a škoricu, a na najslabšom ohni zahrievajte kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom pridajte škrob a za stáleho miešania varte, kým zmes nezhustne.
  3. Odstavte zo sporáka, vyberte lusk aj škoricu a do zmesi pridajte čokoládu nalámanú na menšie kúsky. Chviľu počkajte, čokoláda sa roztopí a dobre premiešajte. Ihneď podávajte, kým je čokoláda ešte horúca.

hot chocolate

Recept je jednoduchý však? Verím, že by to bez kakaa fungovalo aj s bielou čokoládou alebo ak ste odvážni môžete skúsiť aj rôzne príchute. Chilli, pepermint alebo káva? U nás to bola asi celkom jednorazová záležitosť vzhľadom na tú smotanu, ale raz za čas si doprajem recept len pre seba. Alebo ak ešte stále tolerujte bezlaktózové výrobky, vyskúšajte použiť bezlaktózovú smotanu, recept by mal fungovať rovnako:)

hot chocolate

A ak recept vyskúšate budem rada ak mi dáte vedieť:) Hastag je #spolupristole alebo ma otagujte @lapetit:) Tak krásny prvý december a bodaj by tých zasnežených rán bolo viac:)

hot chocolate

Monika


Komentáre

Prosím, vyplňte povinné údaje *

Komentár *