Cestoviny s čerstvými kuriatkami a petržlenom

od

pasta with fresh chanterelles, parsley & lemon

Prechádzky lesom milujem. Aj keď sa tam z ďaleka nedostanem tak často ako by som chcela, túžba prechádzať sa medzi stromami rastie ak viem, že by som si z prechádzky mohla doniesť plný košík húb. Posledná vychádzka skončila debaklom, ale aspoň trochu to zachránil môj muž. Našiel totiž tri kuriatka:) Z toho sa naozaj nedalo nič pripraviť a tak mi neostávalo nič iné, ako zvyšné kuriatka dokúpiť. Našťastie ich teraz skoro bežne dostanete kúpiť v supermarketoch.

A keď sa povie kuriatka, spomeniem si vždy na tento recept. Prvý krát som ho vyskúšala asi pred 5 rokmi kedy som ani netušila, že raz budem písať foodblog. Takže trochu srdcová záležitosť.

pasta with fresh chanterelles, parsley & lemon

Recept vykúzlite bez nejakého zvláštneho nákupu (ak ste teda v lese mali šťastie) do 15 minút. Viem to skoro presne.  Robila som ich posledný týždeň už 2 x. Jednak som na ne mala chuť a prvý pokus, ktorý som nafotila sa mi nepáčil:)

Na 2 porcie potrebujete:

300 g kvalitných cestovín (ideálne tagliatelle alebo pappardelle)

150 g čerstvých kuriatok

10 g sušených húb (nemusí byť ale dodajú extra hubovú chuť)

1 šalotka

šťava z 1/2 citróna

kôra z 1/2 bio citróna

za hrsť čerstvej petržlenovej vňaťe

1 PL olivového oleja

soľ, čierne korenie

 

pasta with fresh chanterelles, parsley & lemon

Ako prvé si postavte vodu na cestoviny a zohrejte trochu vody v rýchlovarnej konvici. Vodou z kanvice zalejte sušené huby tak aby boli ponorené a nechajte bokom trochu zmäknúť.

Nakrájajte šalotku čo najjemnejšie a speňte na olivovom oleji cca 2 – 3 minúty. Zo sušených húb zlejte prebytočnú vodu a pridajte k šalotke. Restujte ďalšie 2 – 3 minúty a pridajte očistené a nakrájané kuriatka. Opäť restujte cca 3 minúty a hneď potom ako vypnete sporák pridajte nakrájanú petržlenovú vňať. S tou naozaj nešetrite.

Cestoviny uvarte podľa návodu v osolenej vode. Ja vždy nastavím minútky o trochu skôr len pre istotu aby som cestoviny neprevarila a odložím tochu vody, keby boli cestoviny trochu suché.

Nakoniec len pridajte cestoviny do panvice, poriadne ale opatrne premiešajte, pridajte citrónovú šťavu a posypte kôrou. Ak chcete môžete pridať aj parmezán ale mne zdá už zbytočný.

pasta with fresh chanterelles, parsley & lemon

Ak sa ku kuriatkam nedostanete, môžete ich nahradiť aj čerstvými dubákmi. Tie sú na stupni lesných hríbov úplne top a keď sa mi raz za čas podarí nejaký nájsť, som schopná aj zvísknuť:) A ak by ste chceli viac inšpirácie, čo s hubami, pozrite si moje staršie recepty <TU>

Dobrú chuť!

Monika


Komentáre

Prosím, vyplňte povinné údaje *

Komentár *