Bulgur s hráškom, mätou a tofu

od

Bulgur

Poznáte to, dlhý deň v práci, do obchodu sa vám už nechce a napriek tomu si chcete dať na večeru niečo, čo nie je z donášky. Naopak máte chuť na niečo rýchle a poctivé:) Ja mám pre tento prípad vždy po ruke balenie bulguru, tofu, nejakú zeleninu a aspoň mrazené bylinky. Zdravá večera plná dobrej vlákniny je do 20 minút na stole.

Na 2 porcie na večeru a jeden obed do práce potrebujeme:

1 šálku bulguru

2 šálky zeleninového vývaru

1 ČL olivovéhoo leja

1 šálku hrášku

1 balenie údeného tofu

za hrsť čerstvej mäty

trochu čerstvej pažitky

soľ, korenie

 

Do hrnca dáme bulgur, zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou na miernom ohni cca 15 minút. Vývar sa v pije do bulguru a natiahne jeho krásnu zeleninovú chuť. Medzi tým ako sa bulgur varí si sparíme hrášok, ja som použila mrazený, a na panvici sprudka opečieme na kocky na krájané tofu. Keď je bulgur uvarený dochutíme ho ešte soľou, korením a olivovým olejom, zmiešame s tofu a hráškom, na záver posypeme nadrobno nakrájanou pažitkou a mätou. Tie dodajú celému jedlu ľahkosť a sviežosť.

Bulgur

A čo všetko sa dá s bulgurom ešte uvariť? Mne chutí aj dusená hliva s cícerom (toto som okukala v reštike Mercado) alebo ako naposledy s čerstvým špenátom.

Dobrú chuť!

2 komentáre v Bulgur s hráškom, mätou a tofu

    • LaPetit
      08/05/2013 at 11:41 (8 rokov ago)

      Ahoj, jasné film poznám, videla som ho pred pár rokmi a mám ho stále pred očami;) Julia Child má veľmi krásny príbeh;) a ďakujem za pochvalu;)

      Odpovedať

Komentáre

Prosím, vyplňte povinné údaje *

Komentár *